Ezek a kísérletek és az azok alapján kiadott tanulmányok egyértelműen kimutatták, hogy

a brokkoli fiatal hajtásainak rendszeres fogyasztása – a bennük lévő poliszulfidok hatására – csökkentheti a cukorbetegség és a rákbetegségek kialakulásának kockázatát.

Egyben arra is rámutattak, hogy a poliszulfidok közvetlenül a növények kikelése után vannak jelen legnagyobb arányban a hajtáscsúcsokban. A kutatócsoport szerint a brokkoli csírák teljes poliszulfid tartalma a növekedés során szignifikánsan növekszik, és a kikelést követő ötödik napon mintegy 20-szoros növekedést ér el.

Ezenkívül számos, ismeretlen molekulaszerkezetű poliszulfidot fedeztek fel. Ezek az eredmények azt sugallják, hogy a brokkoli csírában lévő poliszulfidok sokasága hozzájárulhat a jól ismert egészségjavító tulajdonságaihoz.

Dr. Kasamatsu kijelentette: „A poliszulfid tartalom jelentős növekedésének felfedezése teljesen véletlenül és nagyon meglepő volt. Ezen ismeretlen poliszulfidok farmakológiai funkciójának további vizsgálata új megelőző terápiák és gyógyszerek kifejlesztéséhez vezethet a neurodegeneratív betegségek, a stroke, a rák és más oxidatív stresszel összefüggő betegségek kezelésében, lényeges javítva gyógyulás esélyeit és arányait.”

A kutatások eddigi eredményeit a Redox Biology folyóiratban publikálták.