7.9 C
Sopron
7.1 C
Budapest
9.8 C
Nyíregyháza
2024. április 16., kedd

Ezek az év legtöbbet guglizott úticéljai

KezdőlapVízpartokEzek az év legtöbbet guglizott úticéljai

 

Mely úti célok voltak idén különösen népszerűek? Erről ad felvilágosítást a Google keresési adatai, egy olyan jelentés, amely megmutatja, hogy a felhasználók mire gugliztak az elmúlt tizenkét hónapban.

Az alábbiakban áttekintjük azt a tíz országot, ahol az előző évhez képest a legnagyobb mértékben nőtt a keresési lekérdezések száma a Google-on. Talán talál benne némi inspirációt a következő utazási évre.

10. Marokkó

Marokkó nyitja a tíz legtöbbet guglizott úti cél toplistáját. A keresési mennyiségnek köze lehet ahhoz is, hogy az országot szeptemberben pusztító földrengés rázta meg. Marokkó éppen ezért ismét arra ösztönzi a turistákat, hogy látogassanak el az országba, hiszen az ott élők nagyrészt a turizmusból élnek.

A Szahara és az Atlasz-hegység mellett az ország építészeti kincseivel is vonzza a látogatókat: a városok, mint Marrakech, Fez, Rabat és Meknes tele vannak palotákkal, mecsetekkel és csodálatos kertekkel.

9. Málta

A Földközi-tengeri Málta szigete a kilencedik helyet foglalja el a rangsorban. Ez a kis ország ötvözi a dél-európai és észak-afrikai hatásokat a brit szokásokkal. A Szicília és Tunézia között fekvő szigetet sokáig a britek uralták, de előtte a franciák, a mórok és a rómaiak is megszállták. Mindannyian nyomot hagytak maguk után. Ugyanakkor a szigetállam tengerpartokat is kínál a pihenésre.

Ha különösen nyugodt helyre vágyik, akkor a szomszédos kis sziget, Gozo felé vegye az irányt. Máltára egész évben utazhat. Comino Málta legkisebb lakott szigete, mindössze három négyzetkilométeres. Még decemberben is rendszeres kompjárat közlekedik, így ezt a szigetet is meglátogathatja.

8. Egyiptom

A Níluson fekvő ország nagyon népszerű volt a Google-felhasználók körében 2023-ban. Ideális kulturális és tengerparti nyaraláshoz egyaránt. Természetesen mindkettő kombinálható.

Rengeteg ókori történelmet lehet felfedezni, de a művészeti galériák is megérnek egy látogatást. Természetesen egy nílusi hajóút is szóba jöhet. És ott van még a Szahara is.

7. Thaiföld

A délkelet-ázsiai ország valószínűleg idén is sok utazó számára volt vágyálom. Elvégre ez a hetedik leggyakrabban guglizott úti cél. Thaiföld minden bizonnyal több, mint Bangkok, Koh Samui vagy Pattaya. Utóbbi például szeretne megszabadulni a bűnbarlangként kialakult imázsától. Az 1430 szigetből álló ország tökéletes hely a tél elől való menekülésre is.

6. Ciprus

Ciprus a hatodik helyen áll. A népszerű sziget szeretne eltávolodni a tömegturizmustól, és inkább a fenntarthatóságra összpontosítani. Hogy ez sikerül-e, az még nem derült ki. Mindenesetre a tengerparti nyaralásnál többet kínál: változatos keveréke a hegyvidékeknek, a tengerparti régióknak álomstrandokkal és az érintetlen természetnek a sziget belsejében.

Aki nem szereti a túl nagy meleget, az ne a nyári hónapokban látogasson el Ciprusra, amikor a hőmérséklet általában jóval 30 fok fölött van. Ezzel szemben az ősz és a tavasz, valamint a tél kellemesen enyhe és napsütéses. Ideális például a larnacai sós tó meglátogatásához, ahol flamingók ezrei töltik a telet novembertől márciusig, vagy a sziget déli partján fekvő Limassol fehér szikláihoz.

5. Horvátország

A magyar nyaralók körében mindig is kedvelt Horvátország 2023-ban a világ tíz legtöbbet guglizott úti célja között van. Talán ez az idei könnyebb beutazásnak köszönhető vagy az euró bevezetésének?

Valószínűleg az Adriai-tenger mentén húzódó, több mint 1700 kilométer hosszú tengerpartnak és a több mint 1000 szigetnek is köze van az ország által kínált több mint 1700 kilométeres tengerparthoz, valamint az olyan elbűvölő városokhoz, mint Dubrovnik.

Emellett nem szabad alábecsülni az ország belsejét sem, ahol számos nemzeti park található.

4. Portugália

Portugália a negyedik helyen áll azon úti célok között, amelyek iránt a legtöbben érdeklődtek a Google-on 2023-ban. A éttermektől kezdve a strandokig rengeteg felfedezni való van Portugáliában. Porto például hírnevet szerzett magának a gasztronómia élvonalában. Ha az európai tél elől szeretne elmenekülni, de nem akarja elhagyni Európát, Madeira vagy az Azori-szigetek is nagyon ajánlott. Bár mindkét sziget messze van a portugál szárazföldtől, hivatalosan mégis annak része.

3. Olaszország

Olaszország elnyerte a bronzérmet az év legtöbbet guglizott úti céljai között. Legyen szó Toszkánáról, az Adriáról, a Dolomitokról vagy Szicíliáról, évente több millió látogatót vonz Bella Italia.

2. Spanyolország

Spanyolország a második helyen áll a rangsorban. Sem a rendkívüli hőség, sem az olyan városokban, mint Barcelona, tapasztalható túlturizmus nem von le az ország népszerűségéből. Hiszen Spanyolország minden ízlésnek kínál valamit: városi kirándulások, túrázás, tengerparti nyaralás vagy bulizás. Ha a nyüzsgés túl sok önnek, érdemes az országot az előszezonban felkeresnie. A városok kiürülnek, a strandok csendesebbek, és a hőmérséklet még télen is kellemesen enyhe.

1. Görögország

Görögország vezeti a legtöbbet guglizott utazási célpontok listáját 2023-ban. Ez tükröződik az ország turisztikai adataiban is: az ország idén valószínűleg új turisztikai rekordot állít fel. Legyen szó akár a szárazföldről, akár a számtalan és változatos szigetről – a görögországi nyaralás virágzik. És mindezt a Rodoszon és más szigeteken idén nyáron tomboló pusztító erdőtüzek ellenére. Ezek egyébként éppúgy befolyásolták az országra irányuló keresések mennyiségét, mint az áradások. Azonban már most látszik, hogy sem a természeti katasztrófák, sem a 2024-ben bevezetendő új idegenforgalmi adó nem fogja visszatartani az utazókat az országba látogatástól.

The post Ezek az év legtöbbet guglizott úticéljai first appeared on Vízpartok.

Népszerű

Még több hasonló
Related

Elképesztően drága lett az olívaolaj Görögországban

Görögországban a fogyasztók jelenleg minden eddiginél többet fizetnek a...

Kiderült, idén hogyan harcolnak a Balatonon a szúnyoginvázió ellen

A csapadékos tél és az elmúlt napok magas hőmérséklete...

Nyár a Balatonon – mutatjuk az idei szezon legjobb programjait

Gregory Porter Veszprémben, a Morcheeba Paloznakon, Jan Blomqvist Tihanyban,...

Rengetegen utaznak Európa legnépszerűbb nyaraló régióiba

Növekedett az online platformokon az Európai Unióban lefoglalt vendégéjszakák...