7.9 C
Sopron
7.1 C
Budapest
9.8 C
Nyíregyháza
2024. április 16., kedd

Női rekord a brit slágerlistákon 2023-ban

KezdőlapJelenNői rekord a brit slágerlistákon 2023-ban

A nők adták meg az alaphangot a brit slágerlistákon tavaly. A Brit Fonográfiai Intézet adatai szerint 2023-ban 31 hetet töltöttek női előadók a brit kislemezlisták élén.

Tíz hétig volt listavezető Miley Cyrus, aki a „Flowers” című számmal az év legsikeresebb kislemezdalát tudhatta magáénak. Dua Lipa, Ellie Goulding, Kenya Grace, Raye, Billie Eilish, Doja Cat, Olivia Rodrigo és Taylor Swift is a slágerlisták élén szerepelt tavaly.

Az év első tíz helyezettjének hét dalát nők írták, és a top 20-ban is női előadók alkották a dalok többségét. Emellett az idén a top tízbe került dalok 48,5 százalékát nők írták – szólóban vagy kollaboráció formájában.

Érdekes jelenségre világítanak rá a tavalyi albumlisták: egyetlen top tízes album sem jelent meg az előző évben – Taylor Swift „1989 (Taylor’s Version)” című albumát kivéve, amely azonban a 2014-es, azonos című albumának új felvétele.

A top tíz többségét greatest hits albumok alkotják, élükön The Weeknd „The Highlights” című albumával. A régi albumok túlsúlyának oka a zenei streaming, amelyet az eladások mellett a chart kiszámításánál is figyelembe vesznek.

Népszerű

Még több hasonló
Related

Hallásromlással fenyegeti a gyermekeket a zenés rendezvények többsége

A zajártalom okozta halláskárosodás maradandó, sem gyógyszerrel, sem műtéti úton nem gyógyítható.

Japán hagyomány szerint köszöntik a cseresznyefa-virágzást a szegedi füvészkertben

A vendégek betekintést nyerhetnek a szusikészítésbe, és japán teákkal, italokkal, desszertekkel is találkozhatnak.

Kiderült, melyek a legnépszerűbb nyári virágok a magyar kertekben

A magyar növényeknek külföldön is jó hírük van, a környező országokból például sokan járnak át hazánkba virágzó dísznövényt vásárolni.

Új betegségek jelenhetnek meg Magyarországon a hosszabb szúnyogszezon miatt

Az ázsiai tigrisszúnyog mellett megjelent a japán bozótszúnyog és a koreai szúnyog is.