25.6 C
Sopron
28.3 C
Budapest
19.9 C
Nyíregyháza
2024. július 24., szerda

Kiderült, Rómában az éttermek trükköznek az olívaolajjal

KezdőlapJelenKiderült, Rómában az éttermek trükköznek az olívaolajjal

A római ügyészség vizsgálatot indított az olasz főváros éttermeiben használt hamisított olívaolaj miatt. Élelmiszer-hamisítás és lopott áru terjesztése miatt nyomoz – jelentette ma az olasz média. Rómában állítólag 50 étteremben használtak hamisított olajat. A nyomozás egy pugliai székhelyű illegális termelővel szemben indult.

Az olajat literenként három euróért árulták, miközben a valódi, természetes olívaolaj átlagosan kilenc euróba kerül literenként.

A vizsgálat eddigi eredményei szerint az olajat több római étteremben használták, többek között a Trastevere és a Testaccio negyedekben, sőt a római oktatási minisztérium étkezdéjében is.

A hamisított olívaolaj magolajból készült, amelyet béta-karotinnal és klorofillal kevertek a szín megváltoztatása érdekében. „Olaszországban készült extra szűz” feliratú palackokba palackozták. A nyomozók szerint a felhasznált magolaj rosszabb minőségű és ismeretlen eredetű. A nyomozásba mostanra étteremtulajdonosok is bekapcsolódtak.

A bűnöző kereskedők a gyengébb minőségű olívaolajat a legjobb minőségű extra szűz olívaolajként árulják, vagy az importált olajat eredeti olasz olajnak adják ki. A Coldiretti termelői szövetség figyelmeztet a főként Tunéziából és Törökországból érkező gyengébb minőségű áruk áradatára.

Népszerű

Még több hasonló
Related

Kiderült, ki az a 107 ezer magyar, aki Ausztriában él

A magyar az ötödik legnépesebb bevándorlócsoport Ausztriában.

Nehéz helyzetben a Nemzeti Múzeum, nem lesz több jó kiállítás

A pénzhiánynak súlyos következményei lesznek.

Páratlan látvány Szentendrén a zenés gyertyaúsztatás a Dunán

A szentendrei kuriózumnak számító zenés gyertyaúsztatás páratlan látványában gyönyörködhet a közönség.

Több hektáros útvesztő épült Kiszombor határában

Az útvesztő bejáratától egy óra eljutni a kijáratig, ha a látogató nem téved el.