7.9 C
Sopron
7.1 C
Budapest
9.8 C
Nyíregyháza
2024. április 16., kedd

A Bécsi Jégálom idén egy varázslatos égi úttal még nagyobb lesz

KezdőlapHegycsúcsokA Bécsi Jégálom idén egy varázslatos égi úttal még nagyobb lesz

A Bécsi Jégálom január 19-én nyitja meg kapuit, idén is még nagyobb lesz, ezúttal 9500 négyzetméter. A jégpálya tehát nagyobb, mint tavaly, de ugyanolyan méretű, mint 2022-ben. Tavaly a területet tíz százalékkal csökkentették, hogy energiát takarítsanak meg.

2019 óta nemcsak a földszinten lehet korcsolyázni az Eistraumban, hanem gyakorlatilag az első emeleten is. Idén a „Sky Rink” néven ismert felső szintet ismét kibővítették. Korábban a két szintet egy 110 méter hosszú rámpa kötötte össze. Most egy újabb bejárat nyílik az első emeletre: az „Égi út” összeköti majd a peront a városháza tér melletti területtel.

A Sky Rink Jégteraszról gyönyörű kilátás nyílik a romantikus fényáradatban úszó korcsolyapályákra és a Városháza Parkban kacskaringózó jégösvényre is.

Idén ismét lesz egy 550 négyzetméteres ingyenes gyakorlótér minden kezdő számára a park északi felében. Tavaly ez nem állt rendelkezésre. A park déli részén egy közel 100 négyzetméteres gyermekpályát is kialakítanak, amely szintén ingyenesen használható.

A gyakorlótér hétköznapokon 17.00 órától nyolc curlingpályává alakul át. Egy további curlingpálya, amelyhez egy kis faház is tartozik, magánpartik vagy céges rendezvények számára bérelhető. A vendéglátó program része egy nagy faház, amely akár 170 fő befogadására is alkalmas. Az értéktárgyakat szekrényekben lehet tárolni. Cipőkölcsönző is működik.

Az Eistraum megnyitójára január 19-én 19:00 órakor kerül sor. Ezt követően a jégpálya naponta 10.00 és 22.00 óra között tart nyitva. A jégpálya március 3-ig tart nyitva. Jegyek a helyszínen vagy online vásárolhatók. Az online jegyek beolvasására közvetlenül a mobiltelefonról van lehetőség a sorompóknál, így elkerülhető a jegypénztáraknál való várakozás.

A minél környezetbarátabb üzemeltetése érdekében lépéseket tesznek az áramfogyasztás csökkentésére. A korcsolyakölcsönzőt például a hűtőgépek hulladékhőjével fűtik. Idén tervezik a napelemekkel való próbaüzemet is.

(Címlapfotó:(c) Stadtwienmarketing)

The post A Bécsi Jégálom idén egy varázslatos égi úttal még nagyobb lesz first appeared on Hegycsucsok.

Népszerű

Még több hasonló
Related

Kiderült, mikortól látogathatók a legnépszerűbb csehországi várak

Megnyitották kapuikat pénteken a nagyközönség előtt a csehországi kastélyok...

Így gyűjthető a medvehagyma a Mecsekben

A medvehagyma levele saját szükségletre fejenként naponta legfeljebb két...

Erre számíthatunk a húsvéti vásárokban Bécsben

Indul a szezon Bécsben, sorra nyitnak a húsvéti vásárok a jól bevált helyszíneken.

25 éve az évszázad lavinája zúdult Galtürre – katasztrófa következményekkel

Galtürben azóta összesen tízmillió eurót fektettek be a lavinavédelembe.