7.9 C
Sopron
7.1 C
Budapest
9.8 C
Nyíregyháza
2024. április 16., kedd

Újra megnyílt az izlandi kék lagúna a vulkánkitörés után

KezdőlapVízpartokÚjra megnyílt az izlandi kék lagúna a vulkánkitörés után

 

Izland egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága újra látogatható. A vulkánkitörés miatt bezárt Kék lagúna újra megnyitotta kapuit. A látogatók számára azonban még mindig van néhány korlátozás.

Rövid megszakítással november eleje óta zárva van a Kék lagúna a vulkánkitörés miatt. A világ talán leghíresebb termálfürdője, amely mintegy 40 percnyi autóútra fekszik az izlandi fővárostól, Reykjavíktól. A lagúna vize a közeli Svartsengi erőműből származik, amely két kilométeres mélységből 240 fokos hőmérsékleten pumpálja a felszínre. Ezt a vizet a környező falvak és a repülőtér fűtésére használják. A fennmaradó vizet a Kék lagúnában gyűjtik össze.

A Kék lagúnának hosszú ideig zárva kellett maradnia az izlandi vulkánkitörés miatt.

A termálmedencén kívül egy gyógyvizes vízesés, valamint különböző gőzfürdők és szaunák is vannak. Mindezek január 6. óta ismét a látogatók rendelkezésére állnak. „Ez a döntés a helyi hatóságokkal szoros együttműködésben született, akikkel az elmúlt időszak eseményei során folyamatosan együttműködtünk. A szakértők továbbra is szorosan figyelemmel kísérik a területet és a szeizmikus aktivitás alakulását” – írja az üzemeltető a lagúna honlapján.

Az újranyitás alkalmából azonban először a Kék Lagúna nyitvatartási idejét némileg módosítják; január 6-tól naponta 11 és 20 óra között lesz nyitva. Ezek az időpontok magára a termálfürdőre, a Blue Caféra, a Lava étteremre, a Retreat Spa-ra, a Spa étteremre és a lagúnához tartozó üzletre vonatkoznak.

Az Icelandmonitor portál szerint a hosszú távú bezárás 26 és 30 millió euró közötti összegbe került a lagúna üzemeltetőinek.

The post Újra megnyílt az izlandi kék lagúna a vulkánkitörés után first appeared on Vízpartok.

Népszerű

Még több hasonló
Related

Elképesztően drága lett az olívaolaj Görögországban

Görögországban a fogyasztók jelenleg minden eddiginél többet fizetnek a...

Kiderült, idén hogyan harcolnak a Balatonon a szúnyoginvázió ellen

A csapadékos tél és az elmúlt napok magas hőmérséklete...

Nyár a Balatonon – mutatjuk az idei szezon legjobb programjait

Gregory Porter Veszprémben, a Morcheeba Paloznakon, Jan Blomqvist Tihanyban,...

Rengetegen utaznak Európa legnépszerűbb nyaraló régióiba

Növekedett az online platformokon az Európai Unióban lefoglalt vendégéjszakák...