25.4 C
Sopron
30.8 C
Budapest
28.1 C
Nyíregyháza
2024. július 24., szerda

Felvonóbaleset Tirolban: súlyosan megsérült a kabinban utazó család

KezdőlapHegycsúcsokFelvonóbaleset Tirolban: súlyosan megsérült a kabinban utazó család

Tragikus baleset Tirolban: Hochoetzben lezuhant egy gondola. A baleset január 9-én reggel történt az Ötztalban található Acherkogel felvonónál.

Súlyosan megsérült egy négytagú dániai nyaralócsalád kedd reggel a tiroli Ötztalban található Hochoetz síterepen az Acherkogel felvonónál történt kabinbalesetben. A 49 éves apa életveszélyes sérüléseket szenvedett, és az innsbrucki kórházban intenzív orvosi ellátásban részesült. A rendőrség közlése szerint egy fa dőlt a gondola rögzítésére, aminek következtében a férfi, fia (20), lánya (19) és az apa öccse (46) hét-tíz métert zuhant.

A balesetben feltehetően összesen hat ember sérült meg – mondta Hubert Juen, Imst körzet rendőrparancsnoka az APA osztrák hírügynökségnek adott interjújában. Egy német házaspár, akik a szomszédos gondolában ültek, a függőkábel – amely nem szakadt el – rezgéseitől sérült meg. Sérülésük mértékéről azonban semmit sem lehetett tudni.

A mentők gyorsan a helyszínen voltak. A rendőrség szerint a sérülteket helikopterrel, kötél segítségével mentették ki. A sérült családtagok közül kettőt ezután kórházba szállítottak, a másik kettőt pedig a Zams kórházba.

„A mentés nehéz volt, a gondola nagyjából a felvonó közepén, hét méteres magasságból zuhant le, a terep pedig meredek” – mondta Juen rendőr a Kleine Zeitung című lapnak. A kabinos felvonót az eset miatt ideiglenesen kivonták a forgalomból. Reggel mindenesetre ellenőrző utat végeztek – és nem volt semmi rendellenesség. A drótkötélpálya hatóságai már megkezdték a vizsgálatokat.

A Bergbahnen Hochoetz szerint a többi vendéget a felvonó hangosbeszélőn keresztül értesítették, és azóta visszatértek a hegyre vagy a völgybe. Michaela Burger, a társaság vezetője a Tiroler Tageszeitung című napilapnak nyilatkozva „nagyon tragikus balesetről” beszélt, amelyben több fa is a felvonó pályájára dőlt.

Juen rendőr hangsúlyozza, hogy „semmi sem utal műszaki hibára vagy a drótkötélpálya helytelen működésére”, és a balesetet most részletesen kivizsgálják.

The post Felvonóbaleset Tirolban: súlyosan megsérült a kabinban utazó család first appeared on Hegycsucsok.

Népszerű

Még több hasonló
Related

Jön a Libegők éjszakája országszerte négy helyszínen

A Mátra és a Bükk mellett a Zempléni-hegység és...

Megvan, mikor nyithat újra a parajdi sóbánya

A sóbánya Székelyföld egyik legkeresettebb turistaattrakciója.

Egyedülálló, 19. századi posta nyílt Hollókőn

Egy XIX. századi kisposta hangulatát idézi.

Kerekdomb Fesztivál Tállyán: Összművészeti programok, borkóstolók és dűlőtúrák

Koncertekkel, irodalmi beszélgetésekkel, bemutatókkal, színházi előadásokkal, kreatív programokkal, valamint...