25.4 C
Sopron
30.8 C
Budapest
28.1 C
Nyíregyháza
2024. július 24., szerda

Bécsben ingyen kapnak különórákat az iskolások

KezdőlapJelenBécsben ingyen kapnak különórákat az iskolások

Félévenként nagyjából tízezer diák él az ingyenes tanulássegítő tanfolyamok lehetőségével Bécsben. A foglalkozásokon nemcsak megszilárdíthatják az iskolában tanultakat, de továbbfejleszthetik a tanulási módszereiket. Matematikából, német és angol nyelvből kapnak segítséget, hogy mindenki egyenlő eséllyel indulhasson neki az életnek. 

A Bécsi Népfőiskolák a város megbízásából 2015 óta kínálnak ingyenes tanulássegítő tanfolyamokat a bécsi iskolásoknak. A lehetőséggel félévenként több mint tízezer diák él, akik matematikából, német nyelvből és angolból kapnak segítséget. A másfél órás foglalkozásokat hétköznap délutánonként, hetente egyszer tartják a résztvevő iskolákban, a csoportok maximális létszáma tíz fő. Ezeken a gyerekek nemcsak megszilárdíthatják az adott tárgyból az órán tanultakat, de továbbfejleszthetik tanulási módszereiket, stratégiájukat. Aki jobban szeret otthonról tanulni, az online tanfolyamon is részt vehet.

A 2024-es nyári szemeszter február 12-én indul 120 helyszínen 1.300 offline és online tanfolyammal, ahol összesen 12.600 diák számára van hely. Az alsósokat 200 tanfolyam várja, amelyen összesen 2.000 kisdiák vehet részt. Ők matematikából és németből kaphatnak segítséget.

Szintén a Népfőiskolák szolgáltatása, hogy iskolaidőben 17 helyszínen ingyenes tanulási állomást tartanak fenn, ahol hétköznap délutánonként bárki segítséget kaphat a tananyaggal és a házi feladattal kapcsolatban vagy az iskolai dolgozatra való felkészülésben.

„Az iskolában alapozzuk meg az életünk irányát, így a jó oktatás elengedhetetlen ahhoz, hogy a fiatalok szilárd alapokra építkezhessenek. A Bécsi Tanulási Segítséggel ebben támogatjuk a bécsi diákokat teljesen ingyenesen és azonos oktatási lehetőségeket kínálunk nekik – a szüleik anyagi helyzetétől függetlenül” – mondta Christoph Wiederkehr alpolgármester és oktatásért felelős bécsi városi tanácsnok annak kapcsán, hogy megkezdődött a jelentkezés a nyári szemeszter tanfolyamaira.

(Címlapfotó: © VHS / Lena Horvath)

 

Népszerű

Még több hasonló
Related

Kiderült, ki az a 107 ezer magyar, aki Ausztriában él

A magyar az ötödik legnépesebb bevándorlócsoport Ausztriában.

Nehéz helyzetben a Nemzeti Múzeum, nem lesz több jó kiállítás

A pénzhiánynak súlyos következményei lesznek.

Páratlan látvány Szentendrén a zenés gyertyaúsztatás a Dunán

A szentendrei kuriózumnak számító zenés gyertyaúsztatás páratlan látványában gyönyörködhet a közönség.

Több hektáros útvesztő épült Kiszombor határában

Az útvesztő bejáratától egy óra eljutni a kijáratig, ha a látogató nem téved el.