7.9 C
Sopron
7.1 C
Budapest
9.8 C
Nyíregyháza
2024. április 16., kedd

Bécsben ingyen kapnak különórákat az iskolások

KezdőlapJelenBécsben ingyen kapnak különórákat az iskolások

Félévenként nagyjából tízezer diák él az ingyenes tanulássegítő tanfolyamok lehetőségével Bécsben. A foglalkozásokon nemcsak megszilárdíthatják az iskolában tanultakat, de továbbfejleszthetik a tanulási módszereiket. Matematikából, német és angol nyelvből kapnak segítséget, hogy mindenki egyenlő eséllyel indulhasson neki az életnek. 

A Bécsi Népfőiskolák a város megbízásából 2015 óta kínálnak ingyenes tanulássegítő tanfolyamokat a bécsi iskolásoknak. A lehetőséggel félévenként több mint tízezer diák él, akik matematikából, német nyelvből és angolból kapnak segítséget. A másfél órás foglalkozásokat hétköznap délutánonként, hetente egyszer tartják a résztvevő iskolákban, a csoportok maximális létszáma tíz fő. Ezeken a gyerekek nemcsak megszilárdíthatják az adott tárgyból az órán tanultakat, de továbbfejleszthetik tanulási módszereiket, stratégiájukat. Aki jobban szeret otthonról tanulni, az online tanfolyamon is részt vehet.

A 2024-es nyári szemeszter február 12-én indul 120 helyszínen 1.300 offline és online tanfolyammal, ahol összesen 12.600 diák számára van hely. Az alsósokat 200 tanfolyam várja, amelyen összesen 2.000 kisdiák vehet részt. Ők matematikából és németből kaphatnak segítséget.

Szintén a Népfőiskolák szolgáltatása, hogy iskolaidőben 17 helyszínen ingyenes tanulási állomást tartanak fenn, ahol hétköznap délutánonként bárki segítséget kaphat a tananyaggal és a házi feladattal kapcsolatban vagy az iskolai dolgozatra való felkészülésben.

„Az iskolában alapozzuk meg az életünk irányát, így a jó oktatás elengedhetetlen ahhoz, hogy a fiatalok szilárd alapokra építkezhessenek. A Bécsi Tanulási Segítséggel ebben támogatjuk a bécsi diákokat teljesen ingyenesen és azonos oktatási lehetőségeket kínálunk nekik – a szüleik anyagi helyzetétől függetlenül” – mondta Christoph Wiederkehr alpolgármester és oktatásért felelős bécsi városi tanácsnok annak kapcsán, hogy megkezdődött a jelentkezés a nyári szemeszter tanfolyamaira.

(Címlapfotó: © VHS / Lena Horvath)

 

Népszerű

Még több hasonló
Related

Hallásromlással fenyegeti a gyermekeket a zenés rendezvények többsége

A zajártalom okozta halláskárosodás maradandó, sem gyógyszerrel, sem műtéti úton nem gyógyítható.

Japán hagyomány szerint köszöntik a cseresznyefa-virágzást a szegedi füvészkertben

A vendégek betekintést nyerhetnek a szusikészítésbe, és japán teákkal, italokkal, desszertekkel is találkozhatnak.

Kiderült, melyek a legnépszerűbb nyári virágok a magyar kertekben

A magyar növényeknek külföldön is jó hírük van, a környező országokból például sokan járnak át hazánkba virágzó dísznövényt vásárolni.

Új betegségek jelenhetnek meg Magyarországon a hosszabb szúnyogszezon miatt

Az ázsiai tigrisszúnyog mellett megjelent a japán bozótszúnyog és a koreai szúnyog is.