25.4 C
Sopron
30.8 C
Budapest
28.1 C
Nyíregyháza
2024. július 24., szerda

Velence megkezdte a belépőjegyek árusítását

KezdőlapVízpartokVelence megkezdte a belépőjegyek árusítását

Velence ma megkezdte a turistáknak szóló napijegyek árusítását. Az 5 eurós belépődíjat idén először a főszezonban vetik ki. A kötelező jegyváltást április 25-től vezetik be egyelőre kísérleti jelleggel.

A díjat azoknak a turistáknak kell megfizetniük, akik az április végétől július közepéig tartó főszezonban 29 pontosan meghatározott napon reggel 8.30 és délután 4 óra között szeretnék meglátogatni a csatornáiról és történelmi épületeiről híres olasz várost. A 29 nap többsége hétvégére esik.

VenicePass nevű hétnyelvű internetes oldal és az egyidejű okostelefonos alkalmazás lehetőséget ad a városba való belépés előzetes foglalásához. Előre regisztrálni kell, hogy a látogató melyik napon szeretne Velencébe belépni. A jegyvásárlással egybekötött előzetes foglalást egy QR-kód bizonyítja, melyet a beléptető kapuknál olvasnak majd le. Az egyik kapurendszert a Santa Lucia velencei vasútállomásnál állítják fel.

Több lehetőség közül lehet választani attól függően, hogy ki mennyi ideig akar Velencében tartózkodni, gyalogosan vagy tömegközlekedéssel, vagyis vaporetto-hajóval akar-e közlekedni, és mit szeretne megnézni a város számtalan nevezetessége közül. Az egy napra szóló alap-belépőjegy fejenként 5 euróba kerül, és 14 évtől olaszoknak és külföldieknek egyaránt kötelező lesz. Városnéző csomag is foglalható, amely a főbb idegenforgalmi látványosságok belépőjegyeit is tartalmazza, ennek ára 49 eurótól kezdődik a kiválasztott helyszínek számától függően.

A kötelező belépőjegy kísérleti fázisban április 25-től, a városvédő Szent Márk ünnepnapján lép életbe.

A belépődíjat 2024-ben összesen 29 napon kell majd fizetni: április 25-30., május 1-5. és minden más hétvégén (szombaton és vasárnap) július 13-14-ig. Ez nem vonatkozik a Köztársaság napi hétvégére (június 1-2.).

A díjat szeptemberben jelentették be, de számos kivétel van. Nem kell például fizetniük a 14 év alatti gyerekeknek, a diákoknak és a rendőrség tagjainak. A napijegyek maximális száma nincs meghatározva.

Velence történelmi belvárosának 50 ezer lakosa van. Csúcsidőben azonban éjszakánként 100 000 turista tartózkodik ott, plusz több tízezer nappali látogató. Az új díj célja, hogy csökkentse a nappali turisták nagy számát, akik a csatornák, a paloták és a múzeumok miatt látogatják a várost, de akik kevesebb pénzt hoznak Velencének, mint az éjszakai látogatók.

The post Velence megkezdte a belépőjegyek árusítását first appeared on Vízpartok.

Népszerű

Még több hasonló
Related

Minden szülő rémálma: a strand teljesen zsúfolt és hirtelen eltűnik a gyerek – ennek most vége Riminiben

Már több mint 100 nyelven lehet bejelentéseket tenni az...

Ezeken a repülőtereken már nincs folyadékkorlátozás

A kézipoggyászban lévő folyadékokat tartalmazó műanyag zacskók hamarosan a múlté lesznek.

Terjed az alga az Adrián, aggódnak a nyaralók

Nem világos, hogy a nyálka miért alakul ki egy adott időpontban.

Újabb hőhullám Olaszországban: a 43 fok feletti hőségnek sokára lesz vége

A nyár kezdete óta ez a negyedik hőhullám, amely elérte Olaszországot.