18.2 C
Sopron
21.1 C
Budapest
17.1 C
Nyíregyháza
2024. június 21., péntek

Ezeket népszerű nyaralóhelyeket érinti a tömegturizmus

KezdőlapVízpartokEzeket népszerű nyaralóhelyeket érinti a tömegturizmus

Szantorinin és Mykonoson egy lakosra mintegy 110 vendégéjszakát számoltak. Az abszolút számokat tekintve a Kanári-szigetek a leglátogatottabb úti cél az EU-ban.

Az EU egészében a tömegturizmus az Égei-tenger déli részén, Görögországban a legmagasabb. Az olyan szigetekkel rendelkező régióban, mint Szantorini és Mykonos, 2022-ben átlagosan 110 vendégéjszaka jutott egy lakosra – derül ki az Eurostat adatai alapján. A Jón-szigeteken, például Korfun 81 vendégéjszaka jutott egy főre, míg a horvát Adriai-tenger partján 66.

Európa számos üdülőrégiója küzd a tömegturizmus hatásaival. Legutóbb a helyiek tiltakoztak, különösen a spanyolországi Baleár-szigeteken, akik például az ingatlanpiaci árak emelkedése miatt aggódnak.

Az abszolút számokat tekintve a Kanári-szigetek az Európai Unió (EU) leglátogatottabb turisztikai célpontja. Mintegy 89,3 millió vendégéjszakát regisztráltak 2022-ben. Ez azt jelenti, hogy naponta átlagosan mintegy 245 000 ember éjszakázott valamelyik szigeten. Ezt követi a horvát Adria-partvidék valamivel kevesebb mint 85,6 millió vendégéjszakával, valamint Párizs nagy területe, az Ile-de-France régió mintegy 80,4 millió vendégéjszakával.

A turizmus számos ország számára fontos gazdasági tényező. Az Eurostat adatai szerint a vendéglátóipar 2022-ben Görögországban a legnagyobb arányban, 7,1 százalékkal részesedett az EU-n belüli bruttó hozzáadott értékből, majd Horvátország, Portugália és Spanyolország következik.

The post Kiderült, melyik népszerű nyaralóhelyeket érinti a tömegturizmus first appeared on Vízpartok.

Népszerű

Még több hasonló
Related

Vigyázat: a parkolás luxus lehet ebben a horvát városban

Dubrovnik területét tekintve a világ leglátogatottabb turisztikai célpontjához, a...

Több száz méteres olajfolt terjed Isztria legvarázslatosabb partjainál

Az olajfolt egészen a Kamenjak-foknál lévő természetvédelmi területig terjedhet.

Megvizsgálták a burgenlandi tavak vízminőségét

Burgenlandban 20 fürdőhelyet vizsgáltak.

Bled: Szigorú szabályok vonatkoznak a vízi sportok kedvelőire

A világhírű szlovén tónál szigorították a viselkedési szabályokat, amiket szigorúan betartatnak.