18.2 C
Sopron
21.1 C
Budapest
17.1 C
Nyíregyháza
2024. június 21., péntek

Bled: Szigorú szabályok vonatkoznak a vízi sportok kedvelőire

KezdőlapVízpartokBled: Szigorú szabályok vonatkoznak a vízi sportok kedvelőire

2024 nyarától akár 600 eurós bírságot is fizethetnek azok, akik SUP-al dokkolnak. Az önkormányzat a rend és a biztonság növelése érdekében szigorítja a Bledi-tó vízi sportjaira vonatkozó szabályokat.

Anton Mežan, Bled polgármestere biztosítani akarja a rendet a településén. A világhírű szlovén tónál még 2023-ban az ő kezdeményezésére szigorították a viselkedési szabályokat, amiket szigorúan betartatnak.

Aki a Bledi-tóba ugrik az úszni tilos zónában, 200 eurós bírságot fizet.

„A technológiai fejlődés számos új vízi sporteszközzel járt. Ezek közül néhány nagy sebességet ér el, és veszélyezteti a biztonságot, különösen az úszókét. Ezért kell javítanunk a szabályokon” – mondja Mežan. A polgármester most az elektromos meghajtású szörfdeszkákra összpontosít, mint például az eFoil.

Az elektromos meghajtású szörfdeszkákat, mint például az eFoil, betiltják a Bledi-tónál.

„Egyre több különböző meghajtású deszkát használnak a tavon, és tavaly már veszélyesen száguldottak el az úszók feje mellett” – mondta a polgármester. A kitesurf-felszerelések és bármilyen motoros vagy akkumulátoros meghajtású szörfdeszka használata ezért tilos lesz. Konkrétan csak a rendeletben felsorolt, kifejezetten engedélyezett eszközök használata lesz megengedett – magyarázza Mežan.

A legfeljebb hat és fél méter hosszúságú fahajók, evezős és vitorlás hajók továbbra is engedélyezettek. Az elektromos meghajtású segédjárművek csak sportesemények és szakmai edzések alkalmával lesznek engedélyezettek. Az ökológiai és kulturális örökség megőrzését szolgáló munkálatokhoz is használhatók.

Blejski Otok szigetén tilos a SUP-mal való kikötés.

A SUP-ok továbbra is engedélyezettek maradnak a Bledi-tónál. A Blejski Otok szigeten, ahol a Szent Mária-templom található, azonban már nem lehet őket használni. Aki nem tartja be a rendeletet, 600 eurós bírságra számíthat. Mint az önkormányzat hangsúlyozza, Blejski Otok nemzeti jelentőségű kulturális műemlék, amelyet ennek megfelelően védeni kell.

The post Bled: Szigorú szabályok vonatkoznak a vízi sportok kedvelőire first appeared on Vízpartok.

Népszerű

Még több hasonló
Related

Vigyázat: a parkolás luxus lehet ebben a horvát városban

Dubrovnik területét tekintve a világ leglátogatottabb turisztikai célpontjához, a...

Több száz méteres olajfolt terjed Isztria legvarázslatosabb partjainál

Az olajfolt egészen a Kamenjak-foknál lévő természetvédelmi területig terjedhet.

Megvizsgálták a burgenlandi tavak vízminőségét

Burgenlandban 20 fürdőhelyet vizsgáltak.

Nem egyszerű elektromos autóval Görögországba utazni

Ha erre nem figyel, az utazás már Velencében, Anconában vagy Bariban véget érhet.