25.4 C
Sopron
30.8 C
Budapest
28.1 C
Nyíregyháza
2024. július 24., szerda

Színes programokkal várja a látogatókat a 18. PanyolaFeszt

KezdőlapJelenSzínes programokkal várja a látogatókat a 18. PanyolaFeszt

Augusztus első hétvégéjén rendezik meg a 18. PanyolaFesztet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen, ahol többek között néptáncosok, népzenészek, világzene és szatmári ételek várják a látogatókat.

Az ötszáz lakost számláló községben a fesztivált idén is „nulladik” nappal kezdik, hiszen már csütörtökön az Uránia Filmszínház jóvoltából szabadtéri mozival indítják a programokat, ahol A tölgy című filmet vetítik.

Külön figyelmet szentelnek a diófás ligetben a gyermekekre, ahol szinte egész nap aktív programokon vehetnek részt a népi játszótéren, a Kuckó Művésztanyán, a nádudvari kézművesek foglalkozásain vagy a Meseszó Egyesület programjain.

Emellett a szervezők autós mozival is készülnek a legkisebbeknek, ahol papírdobozokból készített kisautókból nézhetnek meséket. Lesz még lovasbemutató, íjászkodás a Szamos-parton valamint Palaj-Party a Tiszán, ahol a Kelet Brass Band ad koncertet.

A 18. PanyolaFeszten fellép még a Kaláka együttes, a Fitos Dezső Társulat, a Levendula portán pedig az ifj. Balázs Elemér – Lugosi Ali duó és Fabók Mancsi Bábszínháza tart előadást. Külön programot biztosít a Helypiac.hu Egyesület a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) támogatásával a Gömbjuhar kisszínpadon, ahol a Kucu Banda, a Kacaj zenekar, a Kelet Brass Band valamint Heit Lóri és zenekara koncertezik majd.

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásának köszönhetően a nagyszínpadon a Kaláka és a Fitos Dezső társulat mellett a Fanfara Complexa és a Zűrös Banda szórakoztatja a közönséget, de itt adnak néptáncelőadást a nagyecsedi és szatmári néptáncegyüttesek is.

A református templomban komolyzenei hangversenyre és más programokra várják az érdeklődőknek, emellett a Minden, ami Szatmár-Bereg közreműködésével a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (SVÉT) is ellátogat a fesztiválra, hogy Szatmár helyi termékeiből készítsen „finomságokat”.

(Címlapfotó: MTI/Rosta Tibor)

Népszerű

Még több hasonló
Related

Kiderült, ki az a 107 ezer magyar, aki Ausztriában él

A magyar az ötödik legnépesebb bevándorlócsoport Ausztriában.

Nehéz helyzetben a Nemzeti Múzeum, nem lesz több jó kiállítás

A pénzhiánynak súlyos következményei lesznek.

Páratlan látvány Szentendrén a zenés gyertyaúsztatás a Dunán

A szentendrei kuriózumnak számító zenés gyertyaúsztatás páratlan látványában gyönyörködhet a közönség.

Több hektáros útvesztő épült Kiszombor határában

Az útvesztő bejáratától egy óra eljutni a kijáratig, ha a látogató nem téved el.