25.4 C
Sopron
30.8 C
Budapest
28.1 C
Nyíregyháza
2024. július 24., szerda

Hamarosan mindenki találkozhat a Budapest Tuning ötletpályázat 10 nyertes attrakciójával

KezdőlapJövőHamarosan mindenki találkozhat a Budapest Tuning ötletpályázat 10 nyertes attrakciójával

Tíz projekt nyert a Budapest Tuning ötletpályázaton. A következő hónapokban városszerte ingyenesen látogatható események között van járdafesztivál, szabadtéri mozi, felolvasás, természetjárás, rendhagyó jógaóra, tánc- és gyerekprogram is, de aluljárókban, üres üzletek kirakatában és a házak falain is találkozhatnak a nyertes projektekkel a budapestiek.

Az idén harmadik alkalommal hirdették meg a Budapest Tuning ötletpályázatot. A pályamunkák közül négytagú zsűri választotta ki azt a tíz legjobb projektet, amelyek a következő hónapokban városszerte megvalósulhatnak – áll a Budapest Brand nZrt. közleményében.

A nyertes pályázatok kiválasztásakor a legfontosabb szempont az volt, hogy a megvalósuló projektek új, rendhagyó városhasználati helyzetet teremtsenek, akár időszakos vagy kisebb léptékű végleges beavatkozások megvalósításával.

A benyújtott pályázatokról Kovács András Péter márka- és marketingkommunikációs igazgató, Fürdős Zsanett, a We Love Budapest újságírója, Gergely Viktória, a Budapesti Tavaszi Fesztivál vezetője és Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke döntött.

A Budapest Brand nZrt. közreműködésével megvalósuló programok ingyenesek, bárki számára látogathatóak.

A nyertes projektek közül a LOWPASS – Az Aluljárók Új Ritmusa elektronikus zenei live actek és interaktív művészeti installációk révén teremt új találkozási pontokat a városban, miközben támogatja a hajléktalanokat segítő alapítványokat, a fiatal zenészeket és képzőművészeket.

A NÉP-SZÍN-HÁZ Járdafesztivál, egy olyan utcaimázs-építő rendezvény, amely a helyi adottságokra és közösségekre építve mutatja be a kerület és Budapest lakosainak a józsefvárosi Népszínház utcát, annak értékeit zenei, művészeti és gasztronómiai programokon keresztül. A kerületben Pop-up Street Art Akciók Józsefvárosban címmel kortárs művészeti kiállítás is nyílik üres üzletek kirakatában és a házak falain.

A Budapest Tuning idei nyertesei között gyerekprogram is lesz: a Tündértalálkozó elnevezésű fesztivál szintén Józsefvárosban, a Kálvária téren hozza közelebb a színház és a mese világát a legkisebbekhez.

Az irodalom és a színház iránt érdeklődők különleges felolvasáson vehetnek részt: Ottlik Géza Hajnali háztetők című művét a város tetejéről hallgathatják meg napfelkeltekor. Egy rendhagyó budapesti helyszín szabadtéri mozivá alakul egymás után három hétvégén a Cinema Niche csapatának köszönhetően.

A Budapest Tuning a Sisi-rajongóknak és a természetjáróknak is kínál programot. A szervezők a Budai-hegyekben egy sétaútvonalon keresztül mutatják be hol tartózkodott Erzsébet királyné gyermekeivel a porosz-osztrák háború idején.

A Bikás parkban a Nem Adom Fel Alapítvány fogyatékossággal élő munkatársai egy pop-up szemléletformáló park elnevezésű háromnapos fesztiválon játékos, interaktív kreatív és sportfoglalkozásokat tartanak a helyi családoknak és civileknek. A program célja, hogy a résztvevők megtapasztalhassák, milyen kihívásokkal kell szembenézniük fogyatékossággal élő társaiknak.

A We Got the Vibes nemzetközi breaktáncverseny laikusokat bevonó jammel és workshopokkal várja az érdeklődőket a Keleti pályaudvar nyitott aluljárójában.

Az Urban Asanas: Flow in the City elnevezésű projekt a jóga és a művészet találkozása. A program nemcsak hagyományos jógaórákat kínál, hanem a művészet sokszínűségét is bevonja, inspiráló élményeket nyújtva a résztvevőknek 23 kerületben, Jordán Adél színművész vezetésével.

A következő hónapokban megvalósuló programok pontos helyszínéről és időpontjáról hamarosan a Budapest Tuning weboldalán és Instagram-oldalán adnak tájékoztatást a szervezők – áll a közleményben.

Népszerű

Még több hasonló
Related

Gyermekegyetem Bécsben: A kisiskolások az előadótermekben ismerkednek a tudományokkal

A gyermekegyetemen 7-12 éves gyermekek úgy tanulhatnak akárcsak egy igazi egyetemen.

Bécsben dinamikusan terjed távhűtés, már 200 épületet hűtenek klímabarát módon

A globális felmelegedés mindenki ajtaján kopogtat, a nyarak egyre forróbbak, így nincs más választás, mint új és innovatív megoldásokat keresni.

Rémisztő jövő: A mostani hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni

A mainál 12-13-szor több tartós hőhullámos napra számíthatunk a század végéig országosan.

Szegeden már annyira meleg van, mint Rómában és Thesszalonikiben

Jelentősen emelkedett az éves középhőmérséklet Szeged belvárosában.