25.4 C
Sopron
30.8 C
Budapest
28.1 C
Nyíregyháza
2024. július 24., szerda

A közösségi oldalak kedvencei lettek az úszó malacok Görögországban

KezdőlapVízpartokA közösségi oldalak kedvencei lettek az úszó malacok Görögországban

A görögországi úszó disznók internetes szenzációvá váltak a TikTok-ra és más közösségi oldalakra feltöltött videók tucatjaival.

A Jón-tengerben, Ithaka mellett fekvő kis Atokosz szigetén fürdőzők életre szóló élményben lehet részük, amikor a vadonélő disznók mellett úsznak, akik láthatóan élvezik az emberi jelenlétet.

Rejtély, hogyan kerültek a disznók a 4,5 négyzetkilométeres lakatlan szigetre, amely közigazgatásilag Ithakához tartozik. A sziget gazdag és ritka tengeri élővilága miatt a Natura 2000 hálózat része is.

A sziget Panayiotis Tsakos hajómágnás magántulajdonában van. Lakatlan, kivéve néhány kecskét, amelyek szabadon kószálnak a szigeten. Úgy tűnik, hogy ezeket az állatokat egy pásztor gondozza, aki a jelenlegi tulajdonossal kötött megállapodás keretében minden negyedik nap ellátogat a nyájhoz.

A szigetet 2015-ben 44 millió euróért dobták a piacra, szállodafejlesztési lehetőséggel, de mivel a sziget Natura 2000-es területen fekszik, és közel van Oxia szigetéhez, amelyet 2013-ban 4,9 millió euróért adtak el Hamad bin Khalifa al-Thani sejknek, Katar emírjének.

Az elmúlt években egy csorda fekete malac jelent meg a sziget strandján, és ez lett a sziget legnagyobb attrakciója.

Ezek a gyönyörű teremtmények imádják a tengert, és soha nem hagynak ki egy alkalmat sem az úszásra. Ha véletlenül arra jársz, lehetőséged lesz velük együtt úszni – mindig távolról – a mélykék vízben, ami valóban egyedülálló élmény.

Éppen ezért ezt a strandot ma már görög disznó strandként ismerik.

A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy fontos, hogy tisztelettel legyünk a disznókkal és a környezetükkel szemben. Kerüljük az emberi táplálékkal való etetést, illetve minden olyan dolgot, ami nem tesz jót nekik, és legyünk gyengédek, amikor kapcsolatba lépünk velük.

A disznók vadállatok, ezért fontos, hogy tartsuk a távolságot, és kerüljük el, hogy meglepjük őket.

A Bahamákon is van egy híres tengerpart, a Pig Beach, ahol a vaddisznók köztudottan kiúsznak a hajók üdvözlésére. A Bahamák Exuma Cays nevű kis szigete a vaddisznók kolóniájáról ismert, amelyek szívesen úszkálnak a tiszta türkizkék vízben. A disznók jelentik a sziget fő látványosságát, és a turisták özönlenek oda, hogy lássák őket, amint az érkező hajókat üdvözölve kiváncsiak az óceánba csobbanva megmártóznak.

A Big Major Cay-i disznók pontos eredete ismeretlen. Egyes elméletek szerint hajótörés túlélői voltak, míg mások szerint a tengerészek hagyták őket a szigeten, akik később vissza akartak térni értük. Függetlenül attól, hogy hogyan kerültek oda, a disznók jól éltek a szigeten, és népszerű turistacélponttá váltak.

The post A közösségi oldalak kedvencei lettek az úszó malacok Görögországban first appeared on Vízpartok.

Népszerű

Még több hasonló
Related

Minden szülő rémálma: a strand teljesen zsúfolt és hirtelen eltűnik a gyerek – ennek most vége Riminiben

Már több mint 100 nyelven lehet bejelentéseket tenni az...

Ezeken a repülőtereken már nincs folyadékkorlátozás

A kézipoggyászban lévő folyadékokat tartalmazó műanyag zacskók hamarosan a múlté lesznek.

Terjed az alga az Adrián, aggódnak a nyaralók

Nem világos, hogy a nyálka miért alakul ki egy adott időpontban.

Újabb hőhullám Olaszországban: a 43 fok feletti hőségnek sokára lesz vége

A nyár kezdete óta ez a negyedik hőhullám, amely elérte Olaszországot.